Allereerst wil ik iedereen nog een heel gelukkig, gezond en normaal 2021 wensen. Normaal in de zin van gewoon op een terrasje zitten, met vrienden afspreken, uit eten, naar de bioscoop, je ouders een knuffel geven of een leuke markt bezoeken, om maar iets te noemen.
2020 is voor mij ondanks de lockdown omgevlogen. Vooral tijdens de eerste lockdown heb ik het heel druk gehad. Toen vond iedereen het nog fijn om meer thuis te zijn, lekker te klussen en de boel een beetje te vernieuwen in huis. De kasten gingen als warme broodjes over de toonbank en ik heb me geen moment verveeld.
Ik ben benieuwd of ik het nu weer zo druk krijg, want helaas blijven we voorlopig nog even thuis. Ik moet wel een beetje tempo gaan maken, want ik ben bijna door mijn kasten heen. Gelukkig heb ik er de laatste paar weken genoeg op de kop weten te tikken, maar daar mankeert natuurlijk nog van alles aan.

Aan goede voornemens doe ik eigenlijk niet, maar als ik er dan toch 1 of 2 of 3 moet noemen zijn dat:
1: altijd mijn bril meenemen als ik een kast ga ophalen, want hoe vaak ik toch bepaalde gebreken over het hoofd zie! Blijkt er bij thuiskomst toch houtworm in te zitten, heb ik de achter- en onderkant niet goed bekeken en hebben mensen zelf getracht een kast op te knappen, wat het alleen maar erger heeft gemaakt.
2: vaker een nieuwsbrief schrijven. Als ik moet kiezen tussen een nieuwsbrief schrijven en een kastje verven dan kies ik altijd voor het laatste. Ik heb sneller een kast geverfd dan een stukje geschreven. Vrienden van ons zijn in Frankrijk een bed & breakfast begonnen en zij (Liesbet) schrijft de leukste blogs. Het lijkt altijd of ze de verhalen zo uit haar mouw schut, zo lekker lezen ze weg. Verven kan ze trouwens ook en koken kunnen ze alle twee, maar dat terzijde (kijk maar eens op www.pechblanc.com). Aanrader voor de zomer misschien?
Ik ben nu toch lekker bezig met goede voornemens, dus vooruit dan maar nummer 3: meer voor en na foto’s. Dat vind ik zelf namelijk altijd zo leuk in tijdschriften of bij woonprogramma’s. Dus mijn streven is meteen een foto te maken na het ophalen van een “nieuwe”kast en daarna pas te beginnen met opknappen.

kerst-en-tafel-012-Copy.jpg

Deze kast heb ik vorig weekend opgehaald. De bovenkant was er vast vanaf gehaald zodat hij makkelijker door het trapgat zou passen. Bij thuiskomst paste de bovenkant helemaal niet zo mooi op de kast, er zit een ontzettend grote kier tussen lade en de bovenkant kast, de poten zijn niet origineel en zitten teveel naar achter en zo kan ik nog even doorgaan. Maar binnenkort is hij weer helemaal mooi, dat zullen jullie binnenkort zien op de foto’s. Beloofd!

Hartelijke groet,
Michelle