“Meten is weten”, zegt mijn vader altijd en dat heb ik goed in mijn oren geknoopt. Het is nog nooit gebeurd dat ik bijvoorbeeld een kast ging ophalen en deze dan niet in mijn auto paste. Nou heb ik ook wel een hele, handige, lange, vierkant auto, waar ik kasten van 180 cm zo naar binnen schuif. Gelukkig maar, want hoe vervelend is het om iets niet mee te kunnen nemen.

De afgelopen jaren heb ik vaak genoeg meegemaakt dat mensen bij mij iets kwamen ophalen en het kastje toch net iets te groot was of de auto net iets te klein. Meestal zie ik vrij snel of iets wel of niet past en bij twijfel dan gaan we eerst even meten.
Ik weet nog goed dat een tijd geleden een echtpaar uit de buurt van Alkmaar een kast kwam ophalen. Toen ze de auto parkeerden zag ik al dat dat niet ging lukken. De dame had haar man gevraagd de auto op te meten, maar hij was de wielkasten vergeten en had er ook niet aan gedacht dat de meeste achterkleppen niet mooi vierkant zijn. Het gezicht van de dame betrok en als blikken konden doden! Ze kregen slaande ruzie en zeiden dat ze er nog over na gingen denken. Een half uurtje later belden ze dat ze een boedelbak gingen huren en de volgende dag stonden ze weer op de stoep. Huwelijk gered.

Gerelateerde afbeelding

Vorige week kwam er een echtpaar uit de buurt van Den Haag een rolluik bureau ophalen. Van te voren had ik gevraagd om goed te meten want het was best wel een groot bureau. De husband begon al met zijn hoofd te schudden toen hij het gevaarte zag en zei dat ze waarschijnlijk alleen de onderkant mee konden nemen. Nou, de onderkant kwam tot halverwege de auto en bleef toen steken. “Dat gaat niet lukken”, zei de man. “Nou, linksom of rechtsom, dat bureau gaat mee”, antwoordde de vrouw. Met spanbanden werd het bureau vastgezet, het rolluik paste net achter de voorbanken en stak aan 1 kant door het raam, maar ze hebben het gered. Niet over de snelweg, maar binnendoor en na 2 uur waren ze thuis. Met bureau! Kijk, dat vind ik nou leuk!

Tot snel!