Herfst 2018

Afgelopen maand ben ik een weekje in Amerika geweest en wat was het weer heerlijk. En dan heb ik het vooral over de vele, leuke antique malls. Wat een feest om daar doorheen te lopen. De meeste antiekwinkels zijn gevestigd in oude schuren en loodsen die op het eerste gezicht vaak op het punt van omvallen staan. Veel winkels hebben 50 of 100 vendors (verkopers) en iedereen heeft zijn eigen plekje en zijn eigen specialiteit.

Bijna dertig jaar geleden hebben mijn man (toen nog vriend) en ik een paar jaar in Amerika gewoond. Toen al bezocht ik alle antiekwinkels in de buurt en ben ik mijn verzameling chiffon flessen begonnen. Tegenwoordig kom je bijna geen spuitfles meer tegen en als je er 1 ziet, is deze niet te betalen. Of wat te denken van alle Amerikaanse nummerplaten van de staten, die we bezocht hebben tijdens vakanties en werk. Meubels meenemen wordt wat lastig, maar wat kun je daar nog leuke dingen kopen voor weinig geld.

Spuitflessen.

Antique mall.

 Eén van mijn favoriete televisieprogramma’s is American Pickers op History Channel. Mike en Frank reizen door Amerika op zoek naar verborgen schatten en zien in andermans “troep” iets waardevols. Ze vinden de mooiste vondsten aan de zijkanten van de weg, in oude boerderijen of in volgepropte garages. De eigenaren zijn vaak verstokte verzamelaars die vervolgens bijna nergens echt afstand van willen doen, terwijl ze wel 4 schuren vol met rommel hebben staan. Maar onze pickers zien door de bomen altijd het bos want ze komen vaak terug met de mooiste spullen.

American Pickers

Recente Picks.

 Dat lijkt mij ook geweldig. Een beetje met mijn oude Volvo door het land crossen en gluren in volle schuren. Maar voorlopig “pick” ik mijn spullen meestal niet te ver van huis en tot nu toe lukt dat aardig. Zie hierboven mijn meeste recente “picks”.

Groetjes,
Michelle