Af en toe koop ik wel eens de kat in de zak, maar in dit geval kreeg ik de kat in de zak. “Gratis afhalen in Utrecht, kast met een aantal gebruikerssporen passend bij de leeftijd”. Ophalen kon alleen s’avonds en afgelopen januari ging ik op een donkere, regenachtige avond naar Utrecht. Aangekomen op de eerste verdieping van een flat vond ik het al zo donker in de huiskamer. Er brandden 2 lampen, die op de laagste dimstand stonden dus echt heel goed kon ik het kastje niet bekijken. Zonder bril en met slecht licht zie ik tegenwoordig iets minder goed. Wel zag ik dat er een poot ontbrak aan de achterkant, poot voorkant viel er spontaan af, de deurtjes sloten niet goed, de sleutel was kwijt en het beslag was voor de helft verdwenen. Maar hé, het is gratis, dus niet zeuren. De afgelopen jaren ben ik ook wel handiger geworden, dus ik dacht nog heel optimistisch dat het best wel mee viel. Kast drie trappen naar beneden gesjouwd en de verkoper (gever) nog een fles wijn cadeau gegeven als bedankje. Waarschijnlijk heeft ze die meteen open getrokken om te vieren dat die %&? kast eindelijk het huis uit was, want toen ik de kast de volgende dag bij daglicht eens goed bekeek, bleek er nog meer aan te mankeren dan ik dacht. De afgelopen paar maanden heb ik meerdere keren op het punt gestaan om de fik erin te steken. Wat een drama! Hij is behandeld tegen houtworm, nieuwe poten voor en achter, nieuwe plank in de kast, deuren weer recht na 6 weken in een bankschroef te hebben gestaan, nieuw beslag, werkend slot en strak in de verf en was na 6 keer schuren om de oude, gebobbelde verflaag eraf te krijgen. Het duurde even en het is toch nog goed gekomen. Maar als ik al onze uren (mijn vader heeft ook mee geklust) zou rekenen, dan zou ik de kast nooit verkopen.

Ik had eigenlijk voor de vakantie niets meer willen inkopen, maar ondertussen staat de schuur toch weer tjokvol met hele leuke, oude kasten, met en zonder poten. Dus na de vakantie kan ik meteen weer vol aan de bak.

Ik wens jullie allemaal een mooie zomer en tot snel!

Groet,
Michelle