Zoals ik al een keer eerder schreef, ben ik gek op metamorfoses. Er zijn vaak maar hele kleine ingrepen voor nodig om een meubel er compleet anders uit te laten zien. Een ander kleurtje, het vervangen van beslag op deurtjes en lades of andere pootjes, soms herken je een meubel bijna niet meer terug.

Bij alles wat ik aankoop, heb ik meestal al een idee wat ik ermee ga doen. Het lukt niet altijd meteen, maar oefening baart kunst en ik word er steeds handiger in. Eigenlijk zou ik van alles wat ik koop een foto moeten maken want soms zijn de veranderingen heel groot. Helaas ben ik ietwat ongeduldig en heb ik een meubel al geschilderd of uit elkaar gehaald voordat ik een foto heb kunnen nemen.

Hieronder een aantal metamorfoses, die ik zelf heel geslaagd vind.

Op zich vond ik deze meidenkast/spekkast best wel leuk, maar het rieten deurtje maakte het kastje een beetje goedkoop. En al die verschillende kleurtjes zijn leuk maar gaan op den duur vervelen. Door het kastje in 1 kleur te verven, het riet te vervangen door hard board en er mooie oude knopjes op te zetten, ziet het meteen veel chiquer uit.

kastjes-003-Copy-600x399.jpg

Meidenkast/spekkast.

kastjes-015-Copy-600x399.jpg

Meidenkast/spekkast.

 

Een bok op hoge poten, daar moest ik aan denken toen ik deze kast zag staan. Maar ik wist meteen wat ik wilde veranderen en hoe leuk is hij geworden! Door er nieuwe poten onder te zetten en het in een mooie petrol kleur te schilderen, ziet het er heel anders uit.

buffet-kastje-voor-Copy-600x399.jpg

Brocante vitrinekast

blauwe-kast-14-Copy-600x399.jpg

Brocante vitrinekast.

 

Het beslag op de lades van deze kaptafel vond ik niet zo mooi. Meer voor in een keuken. Ik heb een spiegel laten bijsnijden, heb mooie oude knoppen op de lades gezet, sleutels gevonden voor 2 lades en het meubel geschilderd in mijn favoriete kleur, duck egg blue.

kaptafel-voor-2-600x399.jpg

Brocante ladekast/kaptafel.

kaptafel1-2-Copy-600x399.jpg

Brocante ladekast/kaptafel.

 

Deze kast heb ik opgeknapt voor de Milou, de dochter van een vriendin. Toen ze zelf nog thuis woonde, heeft deze kast altijd op haar kamer gestaan, maar nu stond de kast al een tijd in de kelder. Op de vraag of ik deze wilde pimpen voor haar dochter hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb een combinatie gebruikt van Aubusson Blue en Louis Blue en de hele kast afgewerkt met softwax. De binnenkant van de lades heb ik beplakt met lichtblauw bloemetjes papier en nieuwe kettinkjes bevestigd aan de klep. In combinatie met de brocante bidstoel een plaatje! Milou is mijn meest enthousiaste klant tot nu toe want ze hing zwaaiend uit het raam toen ik hem kwam afleveren.

nieuw-010-Copy.jpg

Vintage secretaire/kast opgeknapt voor Milou.

foto-2.jpg

Vintage secretaire/kast.

 

Momenteel ben ik weer drie nieuwe meidenkasten aan het opknappen en je raadt het al! Ik ben wéér vergeten foto’s te maken omdat ik niet kon wachten om te beginnen. Maar eind deze week staan er wel drie heel verschillende meidenkasten op de website. En de volgende keer maak ik een “voor en na” foto. Beloofd!

Groet,
Michelle